d

Το μπάνιο τη σημερινή εποχή έχει προ πολλού ξεπεράσει τα στενά όρια που το περιόριζαν ως ένα χώρο με μόνο σκοπό το πλύσιμο των δοντιών ή άλλες καθημερινές δραστηριότητες υγιεινής. Τώρα θεωρείται το άδυτο ενός σπιτιού, ένας χώρος όπου διασφαλίζεται η ησυχία και όπου μπορούμε να καταφύγουμε για να εκπληρώσουμε την έμφυτη ανάγκη για γαλήνη και απομόνωση. Για να αξιοποιηθεί πλήρως, το μπάνιο πρέπει να έχει τα εξής χαρακτηριστικά: να είναι απολύτως λειτουργικό, να εκφράζει την προσωπικότητά μας, να ταιριάζει με τον τρόπο ζωής μας και να μαγεύει τις αισθήσεις μας με το συνδυασμό χρωμάτων, υλικών και φωτισμού.

Το να διακοσμήσεις ένα μπάνιο είναι αρκετά περίπλοκη υπόθεση. Χρειάζεται ένα πλάνο εκκίνησης που να μπορεί να καθοδηγήσει τα επόμενα βήματα. Αυτός ο προσεκτικός σχεδιασμός θα σε βοηθήσει να κάνεις την ιδέα σου πραγματικότητα και θα σου δώσει επιλογές αν αντιμετωπίσεις δυσκολίες.

Επιτραπέζιος καθρέπτης Neptune - Vivre

Επιτραπέζιος καθρέπτης Neptune

Βάση για αξεσουάρ μπάνιου Shine S - Vivre

Βάση για αξεσουάρ μπάνιου Shine S

Διανομέας υγρού σαπουνιού Neptune 200 ml - Vivre

Διανομέας υγρού σαπουνιού Neptune 200 ml

Πώς φτιάχνεις ένα πλάνο για τη μοντέρνα διακόσμηση του μπάνιου;

Ξέρεις ποια είναι η αρχή που καθοδηγεί όλους τους εξειδικευμένους τεχνίτες; Μετρούν δύο φορές και κόβουν μία. Η οργάνωση είναι σημαντικό βήμα για τη διακόσμηση ενός δωματίου και το μπάνιο δεν αποτελεί εξαίρεση, είτε είναι μικρό είτε μεγάλο. Αν πιστεύεις ότι η διακόσμηση για μικρά και μοντέρνα μπάνια χρειάζεται λιγότερη οργάνωση από τα μεγάλα και φανταχτερά μπάνια, θα εκπλαγείς. Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να γνωρίζεις τι βήματα θα ακολουθήσεις, πώς θέλεις να μοιάζει το μπάνιο σου και -φυσικά- να έχεις μια εκτίμηση για το κόστος. Μια προσέγγιση που αφήνει τα πράγματα στην τύχη μπορεί να φέρει χαμένο χρόνο και χρήματα. Ας δούμε λοιπόν πώς μπορείς να οργανώσεις ένα πλάνο για να διακοσμήσεις ένα μοντέρνο μπάνιο.

 • Φτιάξε ένα σχέδιο που θα αντικατοπτρίζει το πώς θα ήθελες να μοιάζει το δωμάτιο, έχοντας υπόψη τον απαραίτητο λειτουργικό χώρο για κάθε μέλος της οικογένειας, ειδικά αν ζεις με ηλικιωμένους ή κάποιο άτομο με αναπηρία.
 • Κάνε την έρευνά σου σε online πηγές ή περιοδικά, αλλά μη διστάσεις να επισκεφτείς  καταστήματα και εκθεσιακούς χώρους. Είναι σημαντικό να δεις με τα μάτια σου το πώς λειτουργούν διάφορες λύσεις και να έχεις τη σιγουριά ότι διάλεξες τα κατάλληλα αντικείμενα για τις ανάγκες σου. Όσο όμορφα κι αν μοιάζουν κάποια αντικείμενα και έπιπλα στις φωτογραφίες, ίσως δεν έχουν θέση στο δικό σου μπάνιο.
 • Φτιάξε μια λίστα με τα απολύτως απαραίτητα αντικείμενα και μία με αυτά που θέλεις, φτιάξε μια εκτίμηση κόστους και καλού κακού πρόσθεσε 10% για απρόοπτα έξοδα. Αν βρεθείς εκτός προϋπολογισμού, μπορείς να περιορίσεις τον εαυτό σου και να εγκαταστήσεις τα πιο ακριβά αντικείμενα στις πιο ορατές γωνιές του μπάνιου και για το υπόλοιπο δωμάτιο να βρεις πιο οικονομικές λύσεις.
 • Είναι σημαντικό να εγκαταστήσεις το νιπτήρα, τη λεκάνη της τουαλέτας, τους βραχίονες στήριξης και άλλα έπιπλα σε ύψος που να εξασφαλίζει εύκολη πρόσβαση και χρήση. Μπορείς να καθοδηγήσεις τον εαυτό σου ακολουθώντας τις προτεινόμενες διαστάσεις για το σχεδιασμό ενός ασφαλούς μπάνιου για όλους:
 • ο ελεύθερος χώρος μπροστά από τον νιπτήρα πρέπει να είναι τουλάχιστον 80 εκατοστά
 • ο ελεύθερος χώρος μπροστά από τη λεκάνη της τουαλέτας  πρέπει να είναι τουλάχιστον 75 εκατοστά
 • ο βραχίονας στήριξης πρέπει να τοποθετηθεί 15 εκατοστά μακριά από τον τοίχο πίσω από τη λεκάνη της τουαλέτας σε ύψος περίπου 83 – 90 εκατοστών
 • η θήκη για το χαρτί υγείας πρέπει να τοποθετηθεί σε ύψος περίπου 66 εκατοστών, προς την μπροστινή πλευρά της λεκάνης
 • αν υπάρχει ντουζιέρα, η βρύση πρέπει να τοποθετηθεί σε ύψος περίπου 96 – 120 εκατοστών
 • ο βραχίονας στήριξης για το ντους (βοηθητικός βραχίονας) πρέπει να τοποθετηθεί σε ύψος περίπου 83 – 90 εκατοστών

Ιδέες για τη Διακόσμηση του Μπάνιου

Τώρα που έχεις μια ξεκάθαρη εικόνα για το πού θα τοποθετηθούν τα πιο σημαντικά αντικείμενα στο μπάνιο σου, είναι η ώρα να αποφασίσεις για τα διακοσμητικά στοιχεία με βάση το διαθέσιμο χώρο, το στυλ διακόσμησης του υπόλοιπου σπιτιού, την προσωπικότητα και τις συνήθειές σου. Το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα μπορέσεις να διακοσμήσεις με πολυτέλεια ένα μικρό μπάνιο σε διαμέρισμα όπως θα μπορούσες να διακοσμήσεις ένα μεγαλύτερο δωμάτιο, αλλά μπορείς να το προσαρμόσεις στο δικό σου γούστο. Ξεκινώντας από μια λεπτομέρεια, ένα έπιπλο, ένα υλικό ή ένα αγαπημένο χρώμα, μπορείς να αφήσεις τη δική σου προσωπική πινελιά στη διακόσμηση.

Στυλ Διακόσμησης Μπάνιου

 • Μοντέρνο μπάνιο

Τα περισσότερα μοντέρνα μπάνια κάνουν τη διαφορά με μινιμαλιστική διακόσμηση που χρησιμοποιεί λειτουργικά το χώρο. Για μια αίσθηση οργάνωσης, μπορείς να διακοσμήσεις το πάτωμα και τους τοίχους με πλακάκια που έχουν γεωμετρικά σχέδια. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ουδέτερες αποχρώσεις για τους τοίχους (ένα μικρό μπάνιο σε λευκό ή ανοιχτό γκρι χρώμα θα δείχνει πιο ευρύχωρο) και έγχρωμες λεπτομέρειες για πιο έντονη αντίθεση. Πρόσθεσε φυσικά υλικά για να κάνεις το δωμάτιο πιο ζωντανό (ένα ερμάριο νιπτήρα από μελαμίνη ή ραφιέρες από ξύλο ανθεκτικό στην υγρασία) και τοποθέτησε μεγάλους καθρέφτες στον τοίχο ή στις πόρτες των ντουλαπιών.

 • Ρουστίκ Μπάνιο

Η ρουστίκ ατμόσφαιρα μπορεί να δημιουργηθεί εύκολα ακόμα και σε ένα μικρό μπάνιο διαμερίσματος, χρησιμοποιώντας συνδυασμούς από φυσικά υλικά ή φυσικό φινίρισμα (ξύλο, πέτρα, μέταλλο, ψάθα). Αντί για πλακάκια για τους τοίχους, μπορείς να επιλέξεις επένδυση από PVC ή πλαστικό σε αποχρώσεις ξύλου δρυός ή πεύκου. Για το πάτωμα, διάλεξε πλακάκια σε στυλ πέτρας. Για μια διακόσμηση που θα σου θυμίζει τη ζωή στην εξοχή, μπορείς να προσθέσεις έπιπλα χωρίς φινίρισμα, βρύσες σε χάλκινο χρώμα που να φαίνονται ελαφρώς παλαιωμένες, έναν καθρέφτη με πλαίσιο από σφυρήλατο σίδερο και ένα ψάθινο καλάθι για τα άπλυτα.

 • Ναυτικό Μπάνιο

Είναι πολύ εύκολο να διακοσμήσεις ένα μπάνιο με ναυτικό στυλ, όποιο κι αν είναι το μέγεθός του. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αποχρώσεις της άμμου για τους τοίχους ή το ταβάνι, λευκά και μπλε ριγέ πλακάκια (ή ακόμα και μια κουρτίνα μπάνιου με παρόμοιο μοτίβο). Για τα έπιπλα, μπορείς να διαλέξεις αποχρώσεις του μπλε, του γαλάζιου και του τουρκουάζ. Διακοσμητικά αντικείμενα από ψάθα, ξύλο ή γυαλί ενσωματώνονται αρμονικά σε ένα μπάνιο με ναυτικό στυλ, ενώ μπορείς να προσθέσεις και διακοσμητικά σε σχήμα κοχυλιών για σου θυμίζουν τις διακοπές.

Χρώματα Διακόσμησης Μπάνιου

Σε περίπτωση που δεν σε τραβάει να διακοσμήσεις το μπάνιο χρησιμοποιώντας ένα συγκεκριμένο στυλ, αλλά θέλεις απλά να ανανεώσεις το δωμάτιο ξεκινώντας από ένα αγαπημένο χρώμα, σου έχουμε τη λύση. Δες τη λίστα παρακάτω για να πάρεις έμπνευση αν δεν ξέρεις ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι πιο εύκολοι και κατάλληλοι χρωματικοί συνδυασμοί.

 • Αν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις κόκκινες αποχρώσεις για τη διακόσμηση του μπάνιου, μπορείς να τις συνδυάσεις με γκρι και λευκές αποχρώσεις. Μπορείς να διαλέξεις πλακάκια με κόκκινο και λευκό σχέδιο ή για γκρι και λευκά μπορείς να προσθέσεις γκρι αποχρώσεις για λεπτομέρεια στα έπιπλα.
 • Αν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις μπλε αποχρώσεις στο μπάνιο, μπορείς να τις συνδυάσεις με καφέ για να δημιουργήσεις αντίθεση, ή με λευκές για να ανοίξεις το χώρο. Ένα μπλε μπάνιο είναι εύκολο στη διακόσμηση αν χρησιμοποιήσεις χρωματιστά πλακάκια και ένα-δυο έπιπλα με ξύλινο φινίρισμα. Άλλη μία ελκυστική επιλογή θα ήταν ο συνδυασμός μπλε αποχρώσεων με γκρι και λευκό.
 • Αν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις πράσινες αποχρώσεις σε ένα μικρό μπάνιο, μπορείς να βασιστείς στο ανοιχτό καφέ ή το μαύρο και το λευκό για να του δώσεις μια φρέσκια και οργανωμένη ατμόσφαιρα. Βάψε τους τοίχους ή κάλυψε τα πλακάκια με μια φρέσκια πράσινη απόχρωση και βρες έπιπλα με μαύρο φινίρισμα για έντονη αντίθεση.
 • Αν σκοπεύεις να διακοσμήσεις το μπάνιο με κίτρινες αποχρώσες, μπορείς να κάνεις το χρώμα πιο λαμπερό προσθέτοντας λευκά είδη υγιεινής, έπιπλα από σκουρόχρωμο ξύλο wenge και διακοσμητικά αντικείμενα σε αποχρώσεις του καφέ.

Για περισσότερη ελευθερία κινήσεων και ευελιξία, μπορείς να διαλέξεις ένα χρώμα ως αφετηρία. Ένα χρώμα που να ταιριάζει εύκολα σε διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς. Για παράδειγμα, το γκρι φαίνεται πολύ ωραίο σε διακόσμηση εσωτερικών χώρων με βάση το χρώμα, δίπλα σε λευκό, μαύρο, καφέ, κόκκινο, μπλε, πράσινο και το χρώμα του χαλκού.

Σχήμα Διακόσμησης Μπάνιου

Μήπως το μπάνιο σου έχει περίεργο σχήμα που περιορίζει τις επιλογές σου; Είναι αλήθεια ότι κάποιες φορές οι κατασκευαστές δεν κρατούν τις προδιαγραφές που ορίζονται από τους κανόνες για την ελάχιστη επιφάνεια για το μπάνιο, ή απλά καταλήγουν να προσφέρουν μπάνια με περίεργα σχήματα. Όμως, με λίγη φαντασία μπορείς να διακοσμήσεις ένα λειτουργικό και αρμονικό μπάνιο, ακόμα και σε αυτές τις περιοριστικές συνθήκες.

 • Για την οργάνωση μικρών και περίεργων μπάνιων, ψάξε πρώτα από όλα τις κατάλληλες επιλογές για μπανιέρα. Βρες μια μπανιέρα που να μπορεί να ταιριάξει εύκολα σε μικρό χώρο. Για παράδειγμα: μικρές ή γωνιακές μπανιέρες, με ενσωματωμένο ντους.
 • Χρησιμοποίησε τον αποθηκευτικό χώρο κάτω από τον νιπτήρα και αξιοποίησε τις γωνίες τοποθετώντας ράφια.
 • Αν έχεις να αντιμετωπίσεις ένα μπάνιο χωρίς παράθυρο, όπως συμβαίνει αρκετά συχνά σε κτήρια που έχουν κατασκευαστεί τα τελευταία χρόνια, μπορείς να εγκαταστήσεις αρκετά φωτιστικά για να εξασφαλίσεις ότι θα έχεις φως.
 • Μπορείς να ολοκληρώσεις τη διακόσμηση του μπάνιου με ένα μεγάλο παράθυρο και μια ορχιδέα σε γλάστρα για να δώσεις χρώμα στο δωμάτιο.

Πώς να διαλέξεις έπιπλα και υλικά για το μπάνιο

Πλακάκια και Ταπετσαρία

Παρότι τα δημοφιλή στυλ μπάνιου με πλακάκια έχουν έρθει για να μείνουν, καλό είναι να γνωρίζει κανείς και τις εναλλακτικές που υπάρχουν. Επίσης είναι σημαντικό να γνωρίζεις τι πρέπει να προσέξεις όταν αγοράζεις τα υλικά για το πάτωμα και τους τοίχους του μπάνιου.

Οπότε, τι κάνεις αν έχεις βαρεθεί τα πλακάκια στο μπάνιο και δεν θέλεις να πάρεις την πιο απλή απόφαση, δηλαδή απλά να βάψεις τους τοίχους; Μπορείς να διαλέξεις μια διακοσμητική ταπετσαρία, σχεδιασμένη ειδικά για περιβάλλοντα με αυξημένη υγρασία, φτιαγμένη από υαλοβάμβακα ή βινύλιο. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σχεδίων ταπετσαρίας μπάνιου από τα οποία μπορείς να διαλέξεις, που θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις την αίσθηση ενός πιο ευρύχωρου δωματίου (με μεγάλα μοτίβα) ή να κάνεις πιο χαρούμενο ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα (με μοτίβο εμπνευσμένο από τη φύση). Μπορείς να καλύψεις τους τοίχους με την ειδική ταπετσαρία που πλένεται, ενώ για τους τοίχους κοντά στη μπανιέρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις πλακάκια.

Ένας γενικός κανόνας είναι ότι το πάτωμα του μπάνιου πρέπει να είναι σε πιο σκούρα απόχρωση από τους τοίχους ή το ταβάνι. Έτσι μπορείς πρώτα να διαλέξεις τα πλακάκια για το πάτωμα και μετά τα πλακάκια ή την ταπετσαρία για τους τοίχους σε χρώμα 3 τόνους πιο ανοιχτό.

Είδη Υγιεινής

 • Νιπτήρας

Η πορσελάνη είναι η καλύτερη επιλογή για τον νιπτήρα του μπάνιου, καθώς είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό υλικό και εύκολο στον καθαρισμό. Σύμφωνα με το στυλ που θα αποφασίσεις για το μπάνιο, μπορείς να διαλέξεις και άλλα μοντέλα για τον νιπτήρα, όπως γρανίτη (ρουστίκ), γυαλί (ναυτικό), ή ανοξείδωτο ατσάλι (μοντέρνο). Αν έχεις στη διάθεσή σου μικρό χώρο, μπορείς αποφύγεις τους νιπτήρες με κολώνα που δεν σου επιτρέπουν να χρησιμοποιήσεις το χώρο κάτω από τον νιπτήρα για αποθήκευση.

 • Λεκάνη τουαλέτας

Εάν δεν προσέξεις αρκετά όταν επιλέξεις τη λεκάνη τουαλέτας, έχεις το ρίσκο να πληρώσεις περισσότερα χρήματα στο μέλλον, καθώς οι πιο φτηνές λεκάνες χρησιμοποιούν μεγάλες ποσότητες νερού. Σε σχέση με τον τύπο της λεκάνης, υπάρχουν τα κλασικά μοντέλα με βάση, που μπορούμε να τα βρούμε στα περισσότερα διαμερίσματα, αλλά και κρεμαστές λεκάνες που εφαρμόζουν στον τοίχο. Το μειονέκτημα με μια κρεμαστή λεκάνη είναι ότι χρειάζεται ειδικός για την εγκατάσταση ενώ το πλεονέκτημα της, πέρα από το απλό και κομψό στυλ που έχει, είναι ότι επιτρέπει τον εύκολο καθαρισμό του χώρου.

Καλό είναι να διαλέξεις ένα καζανάκι που να σου επιτρέπει να ρυθμίσεις την ποσότητα του νερού ανάλογα με τις ανάγκες σου. Επίσης, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε μοντέλα, ανάλογα με το στυλ διακόσμησης του μπάνιου σου ή του υπάρχοντος χώρου. Τα πιο φτηνά καζανάκια είναι φτιαγμένα από πλαστικό και συνήθως η εγκατάστασή τους γίνεται κοντά στη λεκάνη, τα πορσελάνινα τοποθετούνται ακριβώς πάνω στη λεκάνη και δίνουν περισσότερη συνοχή στο μπάνιο, ενώ τα καζανάκια τοίχου, που χρειάζονται εγκατάσταση από ειδικό, είναι ιδανικά για μικρά μπάνια αλλά και πολυτελή μπάνια, καθώς δίνουν μια εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα στο δωμάτιο.

 • Μπανιέρα

Αναφέραμε παραπάνω για το πώς να διαλέξει κανείς την πιο κατάλληλη μπανιέρα για μικρά μπάνια, αλλά άλλος ένας σημαντικός παράγοντας είναι το υλικό της. Καλό είναι να δώσεις προσοχή το υλικό να είναι ανθεκτικό, κάτι που θα βοηθήσει τη μπανιέρα να διατηρήσει το στυλ της.

Οι πιο δημοφιλείς μπανιέρες είναι φτιαγμένες από ακρυλικό, για εύκολη διαχείριση, εγκατάσταση και καθαρισμό. Παρότι δεν σπάνε, είναι σχετικά εύκολο να χάσουν το σχήμα και το χρώμα τους. Οι μαντεμένιες μπανιέρες είναι ιδιαίτερα κομψές και ανθεκτικές, διατηρούν τη θερμοκρασία του νερού για περισσότερη ώρα, αλλά είναι πολύ βαριές και δύσκολες στη μετακίνηση. Κάποιες άλλες λιγότερο κοινές εναλλακτικές επιλογές που μπορείς να λάβεις υπόψη περιλαμβάνουν: μπανιέρες από ανοξείδωτο ατσάλι, γρανίτη, μάρμαρο ή ακόμα και ξύλο (ιδανικές αν σχεδιάζεις ρουστίκ μπάνιο, αλλά είναι ακριβές και δύσκολες στη συντήρηση).

Έπιπλα και Αξεσουάρ

Είδες τις τέλειες ραφιέρες για το μπάνιο σου, αλλά ερωτεύτηκες και δυο/τρία ερμάρια, λίγα ράφια κι ένα σετ άγγιστρα και βέργες για πετσέτες. Είναι πιθανό ότι δεν θα καταφέρεις να τα χωρέσεις όλα μαζί στο μικρό σου μπάνιο, άρα πρέπει να εξασφαλίσεις ότι τα κομμάτια που έχεις διαλέξει είναι τα πιο κατάλληλα για τις ανάγκες σου και το στυλ διακόσμησης που έχεις διαλέξει.

Ο πιο σημαντικός παράγοντας που πρέπει να έχεις υπόψη όταν διαλέγεις έπιπλα και αξεσουάρ για το μπάνιο είναι το υλικό τους. Πρέπει να είναι ανθεκτικά σε ένα περιβάλλον με αυξημένη υγρασία, που η θερμοκρασία συχνά ταλαντεύεται. Έτσι, μια καλή επιλογή είναι ερμάρια και ραφιέρες φτιαγμένα από επεξεργασμένο ξύλο ή MDF.

Συνήθως, τρεις αποθηκευτικοί χώροι είναι αρκετοί για να ένα λειτουργικό και αποτελεσματικό μπάνιο: το ερμάριο του νιπτήρα, το ντουλάπι με καθρέφτη πάνω από τον νιπτήρα και μια στήλη μπάνιου.

Πετσέτα μπάνιου Classy Coresoft Grey 70x130 cm - Vivre

Πετσέτα μπάνιου Classy Coresoft Grey 70×130 cm

Διακόσμηση Μικρού Μπάνιου σε Διαμέρισμα – Έξυπνες Λύσεις Αποθήκευσης

Συνηθισμένο στα περισσότερα διαμερίσματα, ένα μικρό μπάνιο επιβαρύνει τη διαδικασία της διακόσμησης και συχνά η δημιουργική διαδικασία καταλήγει να γίνεται αγγαρεία. Αλλά υπάρχουν μερικές λύσεις που θα απελευθερώσουν άμεσα αρκετό χώρο στο μπάνιο. Ακόμα καλύτερα, δεν θα φοβάσαι ότι θα πέσουν με την παραμικρή κίνηση όπως γίνεται με τα ντόμινο που παρασέρνουν το ένα το άλλο και στο τέλος πέφτουν όλα.

 • Κάνε χρήση του χώρου που υπάρχει πάνω από τη μπανιέρα: μπορείς να τοποθετήσεις δύο βραχίονες για αξεσουάρ σε μια πλευρά της μπανιέρας και να προσθέσεις καλάθια χρησιμοποιώντας άγγιστρα. Μπορείς επίσης να τοποθετήσεις ραφιέρες ή μια θήκη για μικρά αντικείμενα.
 • Αξιοποίησε το χώρο κάτω από τον νιπτήρα. Διάλεξε ένα σετ νιπτήρα με ερμάριο ή αν έχεις νιπτήρα με κολώνα και θέλεις να ανακαινίσεις το μπάνιο, τοποθέτησε ένα ερμάριο ή μερικές ραφιέρες.
 • Η πόρτα μπορεί να προσφέρει λύσεις αποθήκευσης, όπως το να κρεμάσεις μια θήκη με τσέπες για καλλυντικά ή μια βέργα για πετσέτες.

Βλέπεις λοιπόν ότι η διακόσμηση του μπάνιου είναι μια διαδικασία που θέλει προσοχή και υπομονή. Μην φοβηθείς αν πάρει περισσότερο χρόνο απ’ όσο υπολόγιζες (όλη η διαδικασία, συμπεριλαμβανομένου και του σταδίου σχεδιασμού, μπορεί να κρατήσει αρκετούς μήνες). Το σημαντικό είναι να σε ικανοποιήσει το τελικό αποτέλεσμα και το μπάνιο σου να γίνει ένας ασφαλής και λειτουργικός χώρος που θα σου προσφέρει ενέργεια στο ξεκίνημα της ημέρας και χαλάρωση όταν τη χρειάζεσαι. Οι προτάσεις μας μπορούν να σου δώσουν έμπνευση και η δημιουργικότητά σου θα σε βοηθήσει να σχεδιάσεις το μπάνιο των ονείρων σου.

Post a Comment